Tortellini z brokułami i sosem serowym


Danie, które bardzo chętnie zjada Ula- tortellini + brokuły + sos serowy

Kupuję gotowe świeże tortellini (nie takie malutkie ususzone, gdzie, żeby zobaczyć nadzienie trzeba użyć lupy). Do tego dania pasuje tortellini z ricottą i szpinakiem.

Brokuły można przygotować na parze, ugotować (na przykład w wodzie, do której wrzuca się tez tortellini - te moje gotuje się 2 minuty) lub udusić na patelni.

Sos serowy - jak kto lubi. Dobry wychodzi np. z masła z gorgonzolą dolce, serem żółtym maasdamer i parmezanem. Można użyć goudy, serka topionego, dodać śmietankę lub mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Nie przyprawiać.

Gdy sery się roztopią dodać ugotowane tortellini i brokuły. Wymieszać, wyłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz