Ciasto DYNIOWE


Składniki na małą blaszkę
  • 1 szklanka cukru brązowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka utartej dyni
  • 2 jaja
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Na posypkę:
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • łyżeczka cynamonu
  • garść płatków migdałowych
Wykonanie:
  1. Jaja ubić z cukrem.
  2. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą i cynamonem i przesiać do jaj z cukrem.
  3. Dodać dynię, wymieszać.
  4. Przelać do blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  5. Składniki posypki wymieszać i rozłożyć na cieście.
  6. Piec w 180 stopniach ok. 35 minut (do suchego patyczka)

Smacznego!