Ot, kolejna wariacja na temat kaszy i warzyw. Wegetarianie tak mają :)
Składniki:
- kasza jęczmienna
- czerwona cebula
- czosnek
- czerwona papryka
- cukinia
- bakłażan
- natka pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, paprykę w proszku, oregano, zioła prowansalskie...
- Kaszę jęczmienną ugotowałam według przepisu na opakowaniu.
- Warzywa podsmażyłam na oliwie, potem podlałam wodą, dodałam posiekaną natkę i przyprawy i poddusiłam.
- Warzywa wymieszałam z kaszą i parmezanem, przełożyłam do wysmarowanej masłem foremki, posypałam startym żółtym serem.
- Piekłam w nagrzanym do 200 stopni piekarniku do czasu rozpuszczenia się i zrumienienia sera.
- Na talerzach można dodatkowo posypać parmezanem i oczywiście polać oliwą!.
ps. bakłażana widocznego na zdjęci zgrillowałam na patelni grillowej. Tak, dla dekoracji :)