Najprostsze, gorąco polecamy!
Składniki (na małą keksową blaszkę, z braku takowej zrobiliśmy w tortownicy i dlatego wyszło takie płaskie :)
Nasze ciasto przełożyłyśmy tak zwanym "frostingiem". Nie znam dokładnych proporcji, ale tak mniej więcej:
Smacznego!
Składniki (na małą keksową blaszkę, z braku takowej zrobiliśmy w tortownicy i dlatego wyszło takie płaskie :)
- 3 jaja w całości
- 3/4 szklanki cukru brązowego
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki oleju (użyłyśmy słonecznikowego)
- 1 ubita szklanka drobno utartej marchwi (2-3 sztuki)
- 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia (lub 1/2 łyżeczki proszku i 1/2 łyżeczki sody)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika
- dowolne bakalie (rodzynki, orzechy włoskie), jeśli więcej bakalii to więcej proszku do pieczenia
- Wszystko połączyć, piec ok. 1 godziny w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Nasze ciasto przełożyłyśmy tak zwanym "frostingiem". Nie znam dokładnych proporcji, ale tak mniej więcej:
- 1 duży serek philadelphia
- 1/2 kostki bardzo miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- ew. aromat waniliowy
Smacznego!