PSTRĄG i warzywa


Najprościej!

Składniki:
  • wypatroszony pstrąg
  • pietruszka, cytryna
  • ziemniaki (nieobrane)
  • inne ulubione warzywa, np. papryki, cukinie (najlepiej malutkie), cebula czerwona, czosnek, bakłażan
  • świeży rozmaryn
  • sól, pieprz, oliwa
  • ew. przyprawa do ryb
  1. Pstrąga posypujemy mieszanką ziołową do ryb (lub solą i pieprzem), faszerujemy pietruszką i cytryną, zawijamy w folię aluminiową. 
  2. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy niedbale na dość spore kawałki
  3. Rozrzucamy warzywa na blasze, polewamy oliwą, obsypujemy przyprawami, dodajemy rozmaryn. 
  4. Układamy rybkę i pieczemy do miękkości ziemniaków :) 
  5. W trakcie pieczenia rybę trzeba przełożyć na druga stronę, a warzywa zamieszać.
Smacznego!