Moja ulubiona sałatka. Zawsze wszystkim smakuje :)
Moim zdaniem podstawą tej sałatki są jednak pomidory, więc warto ją robić z twardych, dojrzałych i aromatycznych. Czyli raczej niestety nie jest to sałatka całoroczna. Ale, że sezon na pomidory już niedługo... :)
Przepis znalazłam dawno temu na galerii potraw (chyba u marghe_72)
Oczywiście gorąco polecam!
Składniki:
Sos:
Wykonanie:
Wymieszać dokładnie składniki sosu (najlepiej w małym słoiczku) i zalać warzywa z fetą.
Sos można przygotować sobie wcześniej, sałatkę zrobić tuż przed przyjściem gości (lub nawet, gdy już przyjdą, bo robi się ją błyskawicznie).
Smacznego!
Moim zdaniem podstawą tej sałatki są jednak pomidory, więc warto ją robić z twardych, dojrzałych i aromatycznych. Czyli raczej niestety nie jest to sałatka całoroczna. Ale, że sezon na pomidory już niedługo... :)
Przepis znalazłam dawno temu na galerii potraw (chyba u marghe_72)
Oczywiście gorąco polecam!
Składniki:
- puszka odsączonej cieciorki
- opakowanie fety pokrojonej w kostkę
- 2-3 pomidory pokrojone dowolnie
- 1 mała czerwona cebulka
- listki świeżego oregano
Sos:
- pół szklanki oliwy z pestek winogron
- łyżeczka musztardy kremskiej
- łyżka sosu sojowego
- pół łyżki octu balsamicznego
- świeżo zmielony pieprz
- sól
Wykonanie:
Wymieszać dokładnie składniki sosu (najlepiej w małym słoiczku) i zalać warzywa z fetą.
Sos można przygotować sobie wcześniej, sałatkę zrobić tuż przed przyjściem gości (lub nawet, gdy już przyjdą, bo robi się ją błyskawicznie).
Smacznego!