Sałatka z cieciorką i fetą

Moja ulubiona sałatka. Zawsze wszystkim smakuje :)
Moim zdaniem podstawą tej sałatki są jednak pomidory, więc warto ją robić z twardych, dojrzałych i aromatycznych. Czyli raczej niestety nie jest to sałatka całoroczna. Ale, że sezon na pomidory już niedługo... :) 
Przepis znalazłam dawno temu na galerii potraw (chyba u marghe_72)
Oczywiście gorąco polecam!



Składniki:
  • puszka odsączonej cieciorki
  • opakowanie fety pokrojonej w kostkę
  • 2-3 pomidory pokrojone dowolnie
  • 1 mała czerwona cebulka
  • listki świeżego oregano

Sos:
  • pół szklanki oliwy z pestek winogron
  • łyżeczka musztardy kremskiej
  • łyżka sosu sojowego
  • pół łyżki octu balsamicznego
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Wykonanie:
       Wymieszać dokładnie składniki sosu (najlepiej w małym słoiczku) i zalać warzywa z fetą.
Sos można przygotować sobie wcześniej, sałatkę zrobić tuż przed przyjściem gości (lub nawet, gdy już przyjdą, bo robi się ją błyskawicznie).
Smacznego!