Śniadaniowy serek z rukolą



Fantastyczny, wiosenny serek na śniadanie.
Samo zdrowie, bomba witaminowa i pychotka :)
Szkoda, że tutaj nie ma twarogu, musiałam kombinować z innymi serkami (ricotta i rabiola), ale to i tak nie bylo to, co w Polsce - brak tej kwasowości i grudek.
Najczęściej używałam Twarożku wiejskiego Piątnicy, ale oczywiście zróbcie ze swoim ulubionym twarożkiem.
Najważniejsze składniki tej sałatki to: TWAROŻEK, RUKOLA I... WASABI!

Podaję wersję max, tak, jak robiłam na mega śniadania w Warszawie.
A wy wypróbujcie własne wersje i dajcie znać :)

Składniki:

  • twarożek
  • rukola 
  • odrobina wasabi (z tubki)
  • ząbek czosnku
  • troszkę majonezu do smaku
  • warzywa: pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka
  • zioła: szczypiorek, pietruszka
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Wymieszać dokładnie twarożek z wasabi, majonezem i czosnkiem. 
  2. Warzywa pokroić, zioła posiekać. 
  3. Rukolę porwać.
  4. Wymieszać, doprawić (i dodać wasabi :))
  5. Zajadać!!!
 Smacznego!

1 komentarz:

  1. Pani Sylwio, serek wygląda smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń