Jadacie czasem tofu? Pytam, oczywiście, tych z Was, którzy nie unikają
jedzenia mięsa :) Bo bezmięsni na pewno jadają i uwielbiają
Jeśli nie jadacie lub rzadko, to polecam Wam spróbowanie tofu w takiej konfiguracji
– z kaszą i warzywami. Doprawione tylko sosem sojowym. Naprawdę smaczne, moje
ulubione.
- tofu naturalne
- kasza gryczana
- brokuł
- por
- pieczarki
- oliwa
- sos sojowy
Wykonanie:
- Kaszę ugotować.
- Brokuły ugotować al dente (najlepiej na parze, jeśli macie odpowiednie urządzenie to można jednocześnie ugotować brokuły i kaszę).
- Tofu pokroić na plastry i usmażyć na oliwie. Gdy będzie już ładnie zrumienione podlać sosem sojowym i jeszcze chwile potrzymać na ogniu.
- Pora i pieczarki podsmażyć na oliwie. Dodać brokuł, doprawić sosem sojowym i podgrzać chwilę razem.
- Na talerz wyłożyć kaszę, warzywa i tofu. Zajadać!
Smacznego!