Kasza gryczana, warzywa, tofu




Jadacie czasem tofu? Pytam, oczywiście, tych z Was, którzy nie unikają jedzenia mięsa :)  Bo bezmięsni na pewno jadają i uwielbiają
Jeśli nie jadacie lub rzadko, to polecam Wam spróbowanie tofu w takiej konfiguracji – z kaszą i warzywami. Doprawione tylko sosem sojowym. Naprawdę smaczne, moje ulubione.

Składniki:
  • tofu naturalne
  • kasza gryczana
  • brokuł
  • por
  • pieczarki
  • oliwa
  • sos sojowy
Wykonanie:
  1. Kaszę ugotować.
  2. Brokuły ugotować al dente (najlepiej na parze, jeśli macie odpowiednie urządzenie to można jednocześnie ugotować brokuły i kaszę).
  3. Tofu pokroić na plastry i usmażyć na oliwie. Gdy będzie już ładnie zrumienione podlać sosem sojowym i jeszcze chwile potrzymać na ogniu.
  4. Pora i pieczarki podsmażyć na oliwie. Dodać brokuł, doprawić sosem sojowym i podgrzać chwilę razem.
  5. Na talerz wyłożyć kaszę, warzywa i tofu. Zajadać!
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz