Kotleciki z ziemniaków i tuńczyka z puszki


Może banalne, ale za to bardzo smaczne!
Zarówno na ciepło, z sałatką z pomidorów, jak i na zimno - na chlebie z musztardą lub chrzanem :)
I dla dorosłych i dla dzieci. Zawsze w domu jakaś puszka tuńczyka i ziemniak się znajdzie, więc jest to tez takie danie awaryjne. Robiłam znów parę dni temu, więc wrzucam najprostszy przepis.


Przypominam też przy okazji kotlety z ryżu i łososia 
Składniki na 6-8  kotlecików:
  • 2 ugotowane ziemniaki 
  • puszka tuńczyka w oleju
  • dymka ze szczypiorkiem
  • ząbek czosnku
  • jajko
  • sól, pieprz, ew. przyprawa do ryb
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
Wykonanie:
  1. W miseczce rozgnieść ziemniaki z tuńczykiem, dodać pozostałe składniki. 
  2. Formować kotlety, obtaczać w bułce tarte, smażyć. 
  3. Zajadać :)