Może banalne, ale za to bardzo smaczne!
Zarówno na ciepło, z sałatką z pomidorów, jak i na zimno - na chlebie z musztardą lub chrzanem :)
I dla dorosłych i dla dzieci. Zawsze w domu jakaś puszka tuńczyka i ziemniak się znajdzie, więc jest to tez takie danie awaryjne. Robiłam znów parę dni temu, więc wrzucam najprostszy przepis.
Przypominam też przy okazji kotlety z ryżu i łososia
Składniki na 6-8 kotlecików:
- 2 ugotowane ziemniaki
- puszka tuńczyka w oleju
- dymka ze szczypiorkiem
- ząbek czosnku
- jajko
- sól, pieprz, ew. przyprawa do ryb
- natka pietruszki
- bułka tarta
- W miseczce rozgnieść ziemniaki z tuńczykiem, dodać pozostałe składniki.
- Formować kotlety, obtaczać w bułce tarte, smażyć.
- Zajadać :)