... jako dodatek do mięs lub przystawka na imprezy i przyjęcia. Nam bardzo smakuje. Robiliście już tak?
Składniki:
- papryka żółta
- papryka czerwona
- czosnek
- oliwa
- sól, pieprz
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
- Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce i piec do czasu, aż skórka zacznie brązowieć.
- Wyjąć, włożyć do plastikowej torebki, odstawić.
- Po wystygnięciu zdjąć skórkę, pokroić papryki w paski.
- Ząbki czosnki przekroić na połowę.
- Papryki ułożyć w miseczce, polać oliwą, posypać czosnkiem, natką i przyprawami. Zamieszać.
- Odstawić do lodówki na 24 godziny. W międzyczasie można delikatnie przemieszać.
- Przed podaniem udekorować listkami bazylii lub natki.