Szpinak (najlepiej świeże liście) poddusić na patelni z posiekaną
drobno cebulką, czosnkiem, solą i pieprzem.
Dodać cieciorkę (ugotowaną lub z puszki) i kilka łyżek passaty
pomidorowej. Doprawić .
Wszystko razem poddusić ok. 15 minut i zajadać.
Jeśli chodzi o przyprawy to można dodać np. peperoncino, kumin, harrisę.
Lub więcej czosnku
Naprawdę pyszne, szybkie danie.
Można je także zrobić w wersji bardziej płynnej i podać na podgrillowanym chlebie (który wkładamy na dno naczynia) lub po prostu zagryźć kromka chleba pełnoziarnistego.
Polecam Wam też podobny przepis, ale w wersji bardziej toskańskiej - z bietolą i acciughe klik
Danie zrobione tym sposobem, ale ze szpinakiem wygląda tak
Można je także zrobić w wersji bardziej płynnej i podać na podgrillowanym chlebie (który wkładamy na dno naczynia) lub po prostu zagryźć kromka chleba pełnoziarnistego.
Polecam Wam też podobny przepis, ale w wersji bardziej toskańskiej - z bietolą i acciughe klik
Danie zrobione tym sposobem, ale ze szpinakiem wygląda tak