Pyszna wersja ziemniaków zasmażanych na patelni, u nas najczęściej do potraw z grilla.
Składniki:
- młode małe ziemniaki
- kapary
- rukola
- pomidorki mini
- oliwa EVO
- przyprawa toskańska (sól, czosnek, rozmaryn, szałwia, pieprz)
Wykonanie:
- Ziemniaki dokładnie wyszorować, przekroić na kawałki (jak maleńkie ziemniaki to wystarczy na pół), ugotować na półtwardo w posolonej wodzie.
- Przełożyć do miski, posypać przyprawą, polać oliwą, wymieszać i odstawić.
- Po jakimś czasie Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć ziemniaczki.
- Dodać kapary (u mnie mini), rukolę, zamieszać i chwilę potrzymać razem na gazie.
- Przełożyć do miski, posypać przekrojonymi na pół pomidorkami i podawać.
Smacznego!
Używam takiej przyprawy. Kupiona w COOPie.
Ostatnio zjedliśmy ziemniaczki z grillowaną ośmiornicą i czerwonymi paprykami, też z grilla.